YOGA ☯ SELVFORKÆLELSE ☯ NÆRING FOR KROP OG SJÆL

 

Trænger du til lidt ekstra forkælelse i novembers mørke? Tag med til Møn fra 4. til 6. november og lad daglig yoga, nærende mad og smukke omgivelser lige ved stranden give dig lidt lys inden vinterens komme.

Du vil blive forkælet med skøn hatha/vinyasa yoga og pranyama til at starte din dag, hvorefter der for de friske er mulighed for et dyp i havet inden morgenmaden.

Når du har spist morgenmad, kan du bruge dagen som du har lyst til.

Du kan komme ud og gå med Jeanette ved stranden eller Møns Klint.

Du kan også få en skøn behandling med Thai Yoga Massage (tilkøb). Du kan læse mere om, hvad Thai Yoga Massage er her

20220328 160748 Yinchanges

Men du kan også vælge bare at nyde omgivelserne med at meditere eller læse en god bog. Dagen er din!

Om eftermiddagen mødes vi igen til yoga denne gang skal du nyde et par timers dejlig yinyoga inden aftensmaden bliver serveret i spisestuen.

Om hatha/vinyasa yoga

Hatha/Vinyasa stammer fra Indien og igennem yoga er vi med til at forene og skabe harmoni mellem krop og sind. Man arbejder med alle muskler i kroppen, store om små og ved at lytte til bevægelsen gennem åndedrættet, bliver man opmærksom på fysiske begrænsninger og undgår skader. Yoga handler også om at være tilstede/opmærksom i det man gør her og nu samt blive mere bevidst på sin krop, styrke og smidighed. Pranayama (åndedræt) bruges til at komme ind og ud af asana, det er vores primære kilde til livsenergi, og helt grundlæggende årsag til, at vi er i stand til at opretholde livet. Vi trækker vejret ca. 20.000 gange på en dag og igennem yogaen bliver vi mere bevidst med vores pranayma og hvorfor den er så vigtig. I Hatha/Vinyasa smidiggør, styrker og træner vi kroppen igennem asana, som modificeres til at passe alle vore forskellige kroppe, samt det at gøre ens yoga praksis personlig og gøre yogaen til sin egen. Mange tror at det gælder om at være smidig eller stærk for at dyrke yoga, men tværtimod er yogaen et personligt rum til at komme med sin krop, lige der hvor man er. Yoga er øvelse i at mærke kroppen, være nærværende samt at turde trække vejret fuldt og roligt, så kroppen lige så langsomt giver slip og lade dig komme dybere ned i din praksis.

Om yinyoga

Yinyoga er baseret på det taoistiske koncept om yin og yang, som er modsætninger og komplementære principper i naturen. Yin er ro, stabilitet og stilhed, mens Yang er bevægelse og aktivitet. Sammen skaber de en perfekt balance, som mange af os desværre mangler i vores hverdag, hvor Yang fylder meget. Ved at dyrke Yinyoga er du med til at skabe en større balance i din krop. Yinyoga går dybt ind i kroppen og på bedste vis arbejder den både med krop og psyke. Stillingerne er simple, da de fleste udføres liggende eller siddende, men da stillingerne holdes i 3-5 minutter, udfordrer du kroppen og sindet lige så meget, som hvis du skulle stå på hovedet. I yinyoga arbejder vi med bindevævet, som fra naturens side er et stærkt og elastisk materiale, som snor sig igennem kroppen og binder vores knogler, led og organer sammen. Det stiver kroppen af, giver den form og holder den sammen. Yinyoga har en fantastisk kombination af stilhed og aktivitet, som kan skabe forandringer på mange planer Christina underviser i den ”asiatiske” yinyoga, som er kendetegnet ved at være lidt mere aktiv end den klassiske yinyoga.

Foreløbigt program for weekenden

Fredag d. 4. november

Kl. 15.00 Ankomst med the/kaffe & kage

Kl. 16.00 Velkomst & præsentation

Kl. 16.30-18.30 Yin med Christina

Kl. 19.00 Aftensmad

Lørdag d. 5. november

Kl. 6.45-7.00 Citrondrik

Kl. 7.00-9.00 Pranayama, Hatha/Vinyasa yoga med Jeanette

Vinterbadning

Kl. 9.30 Morgenmad

Kl. 11.00-16.30 Vandretur ved Møns klint eller Thai Yoga Massage

Kl. 17.00-19.00 Yin med Christina

Kl. 19.30 Aftensmad

Søndag d. 6. november

Kl. 6.45-7.00 Citrondrik

Kl. 7.00-9.00 Pranayama, Hatha/Vinyasa yoga med Jeanette

Vinterbadning

Kl. 9.30 Morgenmad

Kl. 10.30 Vandretur langs vandet eller Thai Yoga Massage

Kl. 13.00 Frokost

Kl. 14.00 Tak for denne gang

 

Vi skal bo på Strandgården, som ligger smukt og naturskønt ved Stege på Møn få meter fra Raabylille Strand.
Strandgården er en smuk velholdt gård med stråtag og bindingsværk, og der er masser af plads til hygge i spisestuen eller tændt pejs i pejsestuen.

Gården består af 14 større værelser og et par mindre værelser med 4 fælles toiletter/bad.

Vi ønsker at give dig et ophold med nærvær, så der er kun plads til 12 deltagere.

Din investering er:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse er 3.500 kr.
Pris i enkeltværelse er 3.800 kr.

Ovennævnte priser inkluderer indkvartering, yogaundervisning 2 gange om dagen, gåture og fuld forplejning (morgenmad, frokost, middag samt kaffe, the og vand, samt kage fredag og lørdag).

Ikke inkluderet i prisen er turen til Møn, Thai Yoga Massage og andre drikkevarer end kaffe, the og vand.

Ønsker du at få en behandling med Thai Yoga Massage får du den til en speciel ”retreat-pris” på 325 kr. Normalprisen for 1 times Thai Yoga Massage er 475 kr.

 

Tilmelding og betaling:
Retreatet er udsolgt. Men du er velkommen til at skrive dig på venteliste, hvis der skulle opstå en plads. Skriv en mail til Christina, og vi sørger for, at du kommer på listen.

Ved tilmelding skal du betale et depositum på 1.500 kr. Din plads er først sikret, når du har indbetalt dit depositum. Restbeløbet skal betales senest den 20. september 2022. Ved tilmelding senere end 20. september, skal du betale det fulde beløb.

 

Afmelding
Frem til 20. september har du mulighed for at afmelde din plads og få dit depositum retur, dog fratrukket 100 kr. i administrationsgebyr.

Efter 20. september er din tilmelding og betaling bindende, og vi kan ikke refundere det indbetalte. Men du har mulighed for at overdrage din plads til en anden deltager. Hvis en anden deltager overtager din plads, får du alt indbetalt retur, dog fratrukket et administrationsgebyr på 100 kr.

Hvis vi er nødt til at aflyse arrangementet, vil du få alt indbetalt retur.

 

På Møn vil du møde Christina, som vil undervise dig i yinyoga og give dig Thai Yoga Massage, og Jeanette som vil undervise dig i hatha/vinyasa yoga og tage dig med på tur.

Yogainstruktør Jeanette Lynghøj

Jeg har dyrket yoga i ca. 15 år, og har prøvet forskellige yoga grene, men mit hjerte banker for Hatha/Vinyasa og yinyoga og elsker, hvad det gør ved kroppen. Jeg er vild med, at der hele tiden er stillinger, som kan udforskes, og elsker at gå i dybden med teknikken i de forskellige asanas (stillinger).

Da jeg solgte min virksomhed i 2018 blev jeg ramt af stress med smerter i kroppen, træthed, men igennem yin og restorativ yoga fik jeg stille og roligt energien og styrken tilbage.

I 2020 blev jeg uddannet Hatha/Vinyasa yogalærer og har efterfølgende taget flere uddannelser som yin, fysioterapeutisk yoga samt kurser i pranayama og Hands-on, og elsker hver dag i min undervisning at give min viden videre og mærke, hvad det gør ved kroppen og sindet.

Jeg underviser flere faste hold om ugen og i alle aldre helt op til 83 år, derudover holder jeg workshops og retreats i Danmark.

I min undervisning arbejder jeg meget med, at du bliver bevidst/forenet med din vejrtrækning, samtidig med at kroppen og de forskellige bevægelser i stillingerne. Du kommer til at mærke musklerne og blive opmærksom på din krop som en helhed.

Yinyogainstruktør Christina Theilgaard

Jeg har dyrket yoga i mere end 15 år, men det var først, da jeg blev introduceret for yinyoga, at min interesse for at undervise blev vakt. Jeg var sygemeldt med stress, men jeg kunne hurtigt mærke, hvor meget bedre jeg fik det, når jeg dyrkede yinyoga. Yinyoga er blevet en naturlig del af min hverdag, hvor det har skabt forandringer både for min krop og mit sind. Det giver mig en fantastisk ro og opmærksomhed på, hvad der foregår i min krop. I 2015 valgte jeg at uddanne mig til yinyoga instruktør hos Yinyoga in Asia for at kunne give andre muligheden for at lære yinyogaen at kende, og jeg har efterfølgende suppleret med bl.a. uddannelser inden for yinyoga for kvinders sundhed og meridianlære. Jeg underviser flere steder i København, både med faste ugentlige hold, workshops og yinyoga retreats i Danmark og udlandet. I min undervisning lægger jeg vægt på at møde dig lige der, hvor du er, og at guide dig langsomt ind og ud af stillingerne, så du får tid til at mærke, hvad stillingerne gør ved kroppen.

 

Vi glæder os til at forkæle dig på dette retreat
Namaste 💖