☯ SELVFORKÆLELSE ☯ RO ☯ TID TIL DIG ☯

Trænger du til lidt ekstra forkælelse i foråret, så du bliver klar til at gå sommeren i møde?

 

 

Tag med til Odsherred bliv forkælet med blid hathayoga, pranayana og den powerfulde udgave af yinyoga, som sammen med den smukke natur og nærende mad mad giver dig mere balance og ro i krop og sind.

Vi har sammensat et yogaprogram til dig, hvor du får mulighed for at arbejde med hele din krop. Du kommer til at mærke kroppen, hvad den fortæller dig om at være tilstede/opmærksom i det du gør, her og nu. Når du er nærværende og trækker vejret fuldt og roligt, vil kroppen lige så langsomt give slip og lade dig komme dybere ned i din praksis.

Du vil udforske og smidiggøre din krop med hathayogaens dybe stræk og lettere balanceøvelser. Yinyogaen giver dig yderligere plads og mobilitet i kroppen, mens sindet falder til ro.
Alle kan være med uanset krop og erfaring. Mange tror, at det gælder om at være smidig eller stærk for at kunne dyrke yoga, men tværtimod er yogaen et personligt rum til at komme ned i kroppen, lige der hvor du er, uanset niveau og styrke.

Du vil efter weekenden opleve en krop, som er lettere, mere bevægelig og i bedre balance.

Om yinpower yoga

Yinpower yoga er yinyoga med mere saft og kraft.

Yinpower skaber mere plads, bevægelighed og mobilitet især i fødder, ankler og hofter, og med yinpower yoga vil du opleve at få en bedre søvn, bedre fordøjelse, mere overskud og mere ro. Yinpower yoga går dybt ind i kroppen og på bedste vis arbejder den både med krop og psyke. Stillingerne er simple, da de alle udføres liggende eller siddende. Udfordringen ligger i, at stillingerne holdes i 3-7 minutter, nogle stillinger i længere tid, andre kortere. Ved at holde stillingerne i længere tid bliver kroppen og til sidst også sindet stille, og du kommer ind i en følelse af ro og afslapning.

I yinpower yoga arbejder vi med bindevævet, som fra naturens side er et stærkt og elastisk materiale, som snor sig igennem kroppen og binder vores knogler, led og organer sammen. Det stiver kroppen af, giver den form og holder den sammen.

Yinpower yoga er baseret på det taoistiske koncept om yin og yang. De er modsætninger og komplementære principper i naturen. Yin er ro, stabilitet og stilhed, mens yang er bevægelse og aktivitet. Sammen skaber de en perfekt balance, som mange af os desværre mangler i vores hverdag, hvor yang fylder meget. Ved at dyrke yinpower yoga er du med til at skabe en større balance.

Om blid hathayoga

I blid Hatha yoga bevæger vi os med rolige og dynamiske stillinger, som modificeres til at passe vores forskellige kroppes behov, samt det at gøre yogaen til sin egen.

Blid Hatha er øvelse i at mærke kroppen, hvad den fortæller os om at være både mentalt og fysisk tilstede, være opmærksom i det man gør, her og nu, samt et redskab til at stilne sindet. Når du er nærværende og tør trække vejret fuldt og roligt, vil kroppen lige så langsomt give slip og lade dig komme dybere ned i din praksis.

I blid Hatha arbejder vi også med at smidiggøre og styrke kroppen, samt bruger vores Pranayama (åndedræt) til at komme ind og ud af stillingerne (asana). Pranayama er vores primære kilde til livsenergi, og igennem yogaen samt vejrtrækningsøvelser bliver vi mere bevidst med vores åndedræt og derfor er åndedrættet så vigtigt og den helt grundlæggende årsag til, at vi er i stand til at opretholde livet.

 

Mellem yogaklasserne vil der være masser af tid til at nyde de skønne omgivelser f.eks. med en gå-tur til vandet, at meditere i haven eller læse en god bog. Om aftenen tænder vi op i vildmarks-spaen og sidder og kigger på stjernerne.
Ligegyldig, hvad du vælger at bruge dagene til, kan du gøre, som du vil. Dagene er dine!

Læs hele programmet her

Foreløbigt prgram

Fredag d. 28. april

Kl. 15.00 Ankomst med the/kaffe & kage

Kl. 16.00 Velkomst & præsentation

Kl. 16.30-18-30 Pranayama, blid Hatha med Jeanette

Kl. 19.00 Aftensmad

 

Lørdag d. 29. april

Kl. 6.45-7.00 Stilhed & Citrondrik

Kl. 7.00-9.00 Pranayama, blid Hatha med Jeanette

Kl. 9.30 Morgenmad

Kl. 11.00 Vandretur ved havet

Kl. 17.00-19.00 Yin med Christina

Kl. 19.30 Aftensmad

 

Søndag d. 30. april

Kl. 6.45-7.00 Stilhed & Citrondrik

Kl. 7.00-9.00 Yin med Christina

Kl. 9.30 Morgenmad

Kl. 11.00 Tak for denne gang og på gensyn!

 

Maden:

Fredag: The/kaffe & kage, aftensmad

Lørdag: morgenmad, frokost (madpakke), the/kaffe & kage, aftensmad

Søndag: morgenmad/brunch

 

 

Vi er så heldige, at vi har fået ayurvedisk kok Mette Brogaard til at komme og forkæle os med smuk og nærende mad, som virkelig er en nydelse for alle sanserne. Maden vil være vegetarisk og primært økologisk.

 

Det er 2. gang, at Jeanette og Christina holder yogaretreat sammen. Sidste gang var i november 2022, og det var glade deltagere, som sagde på gensyn om søndagen. Dette var hvad de skrev til os:

Skøn weekend, afvekslende yoga, god stemning. Jeanettes undervisning er dejlig tydelig og afvekslende. Christinas undervisning har en dejlig ro.
God fordeling af de forskellige yogaformer, samt tid til ture og afslapning. Både Jeanettes og Christinas undervisning var supergod.
Det har været en sjov, dejlig, rolig og vild weekend. Hos Jeanette var det dejligt at bruge hele kroppen og at få styrket/trænet de forskellige positioner. Det var spændende med Christinas yinpower fordi det at man aktivt bruger kroppen til at skabe plads, giver god effekt.
Der har virkelig været en god stemning og gode aktiviteter ved siden af yogaen!

 

Vi skal bo på Fyrregaarden, som ligger smukt og naturskønt kun 10 minutters gang fra Gudminderup Strand ved Sejrøbugten. Her vil du opleve at træde indenfor i en anden verden med højt til loftet, egen lille skov, fuglesang og skønne udeområder med lounge og vildmarks-spa.

 

 

Fyrregaarden er oprindeligt et gammelt husmandssted, som i 60’erne blev omdannet til en moderne feriekoloni for børn, der havde brug for lys, luft og god mad.
Gården er siden 2019 blevet istandsat så den i dag fremstår som et hyggeligt og afslappet retreatsted. Du kan især stadig fornemme feriekolonistemningen på værelserne. De er enkle, hyggeligt indrettet, og har enten enkeltsenge eller store, brede køjesenge. Nogle af værelserne har en håndvask, men ellers er der fælles toiletter og bad.

 

Ej det lyder fedt. Jeg skal med!

Alt det praktiske:

Tidspunkt:
Fra fredag d. 28. april kl. 15.00 til søndag d. 30. april kl. 12.00

Priser:
Pris pr. person i flersengsværelse (3-4 personer) 3.200 kr.
Pris pr. person i delt dobbeltværelse: 3.800 kr.
Pris i enkeltværelse: 4.000 kr.

Der er kun ganske få enkeltværelser, så hvis du vil bo alene, skal du være hurtigt ude!

Flersengsværelserne sælges kun som flersengsværelse, hvis I allerede er 3 eller 4, som kender hinanden og ønsker at bo sammen. Vi har ikke mulighed for at hjælpe med at sætte jer sammen på flersengsværelse, hvis I ikke kender hinanden. Hvis flersengsværelserne ikke bruges af 3-4 personer, bruges de som dobbeltværelser.

Værelserne bliver fordelt efter “først-til-mølle” princippet.

Prisen inkluderer:

  • indkvartering
  • 8 timers yogaundervisning (blid hatha og yinyoga)
  • hygge og forkælelse, gå-ture, vildmarks-spa og måske en overraskelse eller 2
  • fuld forplejning (2xmorgenmad, 1xfrokost, 2xmiddagsmad, kage/snack og frugt, samt kaffe, the og vand)

Ikke inkluderet i prisen er turen til Odsherred samt andre drikkevarer end kaffe, the og vand.


Tilmelding og betaling:

Hvis du gerne vil med på denne dejlige tur, skal du udfylde denne tilmeldingsblanket. Du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding med information omkring betaling.
Ved tilmelding skal du betale et depositum på 1.500 kr. Din plads er først sikret, når du har indbetalt dit depositum.
Restbeløbet skal betales senest den 20. februar 2023. Ved tilmelding senere end 20. februar, skal du betale det fulde beløb.

Afmelding
Frem til 20. februar 2023 har du mulighed for at afmelde din plads og få dit depositum retur, dog fratrukket 100 kr. i administrationsgebyr.

Efter 20. februar er din tilmelding og betaling bindende, og vi kan ikke refundere det indbetalte. Men du har mulighed for at overdrage din plads til en anden deltager. Hvis en anden deltager overtager din plads, får du alt indbetalt retur, dog fratrukket et administrationsgebyr på 100 kr.

Hvis vi er nødt til at aflyse arrangementet, vil du få alt indbetalt retur.

 

 

Dine 2 undervisere er Christina, som vil undervise dig i yinyoga, og Jeanette som vil undervise dig i hathayoga. Vi glæder os til at give dig en skøn weekend.

Yogainstruktør Christina Theilgaard

Jeg har siden 2015 været yogalærer, først på deltid og siden juni 2021 på fuld tid.  Jeg har på egen krop mærket, hvilken forandring og forskel yinyoga kan give min krop og mit sind, og jeg elsker at kunne give min viden om yinyoga videre til dig. At give dig muligheden for at mærke, hvilke forandringer, som yinyogaen kan sætte i gang hos dig.

Min egen rejse med yinyoga startede i forbindelse med en stresssygemelding (den anden faktisk). Jeg havde dyrket yoga i mange år, sådan on/off når der lige var tid til det, og da jeg godt vidste, at yoga var godt for stress, begyndte jeg til yinyoga i mit lokale yogastudie. Jeg havde aldrig dyrket yinyoga før, men der gik ikke lang tid før, at jeg kunne mærke hvilken stor forskel det gjorde. Efter få klasser kunne jeg begynde at mærke min krop igen, og jeg kunne hurtigere end sidst, jeg sygemeldt med stress, vende tilbage til en normal hverdag. Det var vildt!

Jeg havde arbejdet som HR konsulent i mere end 20 år, og jeg følte, at jeg var et sted i mit arbejdsliv og i mit liv generelt, hvor jeg ønskede, at der skulle ske noget andet. At noget skulle forandres. Jeg valgte derfor uddanne mig til yinyoga lærer hos Yinyoga in Asia for at kunne give yinyogaen videre til dig. Jeg har siden suppleret med en restorativ og yinpower yogauddannelse samt kurser inden for Yoga Nidra og moderne smertevidenskab.

Jeg underviser flere steder i København, både med faste ugentlige hold, workshops og yinyoga retreats i Danmark og udlandet. I min undervisning lægger jeg vægt på at møde dig lige der, hvor du er, og at guide dig langsomt ind og ud af stillingerne, så du får tid til at mærke, hvad stillingerne gør ved kroppen.

Yogainstruktør Jeanette Lynghøj

Jeg har dyrket yoga i ca. 15 år, og har prøvet forskellige yoga grene, men mit hjerte banker for Hatha/Vinyasa og yinyoga og elsker, hvad det gør ved kroppen. Jeg er vild med, at der hele tiden er stillinger, som kan udforskes, og elsker at gå i dybden med teknikken i de forskellige asanas (stillinger).

Da jeg solgte min virksomhed i 2018 blev jeg ramt af stress med smerter i kroppen, træthed, men igennem yin og restorativ yoga fik jeg stille og roligt energien og styrken tilbage.

I 2020 blev jeg uddannet Hatha/Vinyasa yogalærer og har efterfølgende taget flere uddannelser som yin, fysioterapeutisk yoga samt kurser i pranayama og Hands-on, og elsker hver dag i min undervisning at give min viden videre og mærke, hvad det gør ved kroppen og sindet.

Jeg underviser flere faste hold om ugen og i alle aldre helt op til 83 år, derudover holder jeg workshops og retreats i Danmark.

I min undervisning arbejder jeg meget med, at du bliver bevidst/forenet med din vejrtrækning, samtidig med at kroppen og de forskellige bevægelser i stillingerne. Du kommer til at mærke musklerne og blive opmærksom på din krop som en helhed

 

Hvis du har spørgsmål til turen, er du velkommen til at kontakte Christina eller Jeanette på mail.

 

Vi glæder os til at møde dig på Fyrregaarden til april!
Kærligst Jeanette & Christina 💖