FORÅR ☯ FORKÆLELSE ☯ VELVÆRE ☯

 

Kom foråret i møde og tag med til en skøn forlænget weekend i smukke omgivelser i Thy og mærk, hvordan den unikke kombinationen af yinyoga, ayurvedisk mad og skøn natur kan give dig balance i krop og sind.

Om ayurvedisk mad

Ayurveda betyder “ livets videnskab” og er en veldokumenteret gammel sundhedsvidenskab. Jeg vil servere lækker ayurvedisk mad, hvor der vil være stor fokus på din fordøjelse. Jeg vil bruge råvarer herunder også krydderier, som er livsfremmende og er specielt udvalgt pga. deres gunstige virkning på kroppen. Maden er økologisk og vegetarisk. Maden kategoriseres som tung/let, varm/kold og tør/flydende og med seks smage, som alle skal være til stede i et måltid. Det er salt, surt, sød, bittert, stærkt og astringerende. I ayurveda tales der også om kropstyper, som er Vata, Pitta og Kapha. Man kan tilpasse sin mad med øje for ens kropstype

Om yinyoga

Yinyoga er baseret på det taoistiske koncept om yin og yang, som er modsætninger og komplementære principper i naturen. Yin er ro, stabilitet og stilhed, mens Yang er bevægelse og aktivitet. Sammen skaber de en perfekt balance, som mange af os desværre mangler i vores hverdag, hvor Yang fylder meget. Ved at dyrke Yinyoga er du med til at skabe en større balance i din krop. Yinyoga går dybt ind i kroppen og på bedste vis arbejder den både med krop og psyke. Stillingerne er simple, da de fleste udføres liggende eller siddende, men da stillingerne holdes i 3-5 minutter, udfordrer du kroppen og sindet lige så meget, som hvis du skulle stå på hovedet. I yinyoga arbejder vi med bindevævet, som fra naturens side er et stærkt og elastisk materiale, som snor sig igennem kroppen og binder vores knogler, led og organer sammen. Det stiver kroppen af, giver den form og holder den sammen. Yinyoga har en fantastisk kombination af stilhed og aktivitet, som kan skabe forandringer på mange planer. Christina underviser i den ”asiatiske” yinyoga, som er kendetegnet ved at være lidt mere aktiv end den klassiske yinyoga.

Vi har sammensat et program, hvor der både i yinyogaen og i maden er fokus på at give velvære til din krop og til dit sind. Den ene eftermiddag vil restorativ yoga indgå i yogaklassen. Restorativ yoga vil give endnu mere ro til dit nervesystem, og er en fantastisk kombination til yinyoga og Yoga Nidra.

Ja jeg skal da med!

Yinyogaen vil have fokus på de 3 yin instrumenter – Søvn- Fordøjelse og Udrensning, ligesom maden vil støtte op om de samme principper, så du er klar til at gå sommeren i møde på bedste vis.

Du kan sammensætte din weekend lige som du har lyst, for der er både tid til at meditere ved vandet, læse og fordybe dig, hygge med de andre deltagere eller tage på vandretur i nationalparken. Kort sagt, det vil være en weekend lige efter dit hoved krydret med skøn yinyoga og ayurvedisk mad.

Deltagere på vores tidligere retreats har oplevet på egen krop, hvad kombinationen af yinyoga og ayurvedisk mad kan gøre. Læs her, hvad de siger om konceptet og de forandringer, som de oplevede:

En dejlig kombination af yinyoga og ayurvedisk mad. Maden har påvirket min krop i positiv retning, og gjorde, at det var meget nemmere at lave yinyoga stillingerne. Tak for det Christina og Mette 💖 /Soheila
Af hjertet tak for jer 💖 /Hanne
Jeg er mere afslappet i kroppen og har en mere rolig mave. Vildt lækker mad! Og ekstra bonus med Yoga Nidra! /Jeanette
Dejlig yoga og kost til at forkæle kroppen og mærke den igen. Jeg føler mig rigtig godt tilpas, udhvilet, mere fleksibel og let.

 

Det er vigtigt, at vi i vores dagligdag kan lytte til kroppen, den har SÅ meget at fortælle os, hvis vi lytter. Vi ønsker derfor at give dig en forlænget weekend, hvor du får mulighed for at flytte din opmærksomhed fra hoved ned til kroppen. ​
Der er plads til alle og både yoga og maden kan tilpasses.

 

 

Den lille herregård, Skibstedgaard, danner rammen om dette forårsretreat. Skibstedgaard ligger naturskønt i Thy, direkte ned til Limfjorden med frit udsyn over Nissum Bredning mod Vesterhavet og Nationalpark Thy. Den ligger uforstyrret i et kuperet morænelandskab midt i naturen med masser af plads, ro og lys.
Skibstedgaard har sin egen permahave, som Mette vil hente mange af sine råvarer fra.

Du bliver indkvarteret på hyggelige og stilfulde værelser (enkelt eller dobbeltværelse efter ønske). Værelserne har ikke eget bad og toilet.

Vi har sammensat et program der giver dig mulighed for at fordybelse og ro.

Vi mødes torsdag omkring kl. 17.30. Efter indkvartering og velkomst, vil der være et let måltid efter ayurvediske principper og dagen afsluttes med Yoga Nidra og ”Golden godnat drink”.

Fredag og lørdag vil du have 2×2 timers yinyogaundervisning, morgen- og aftensmad efter ayurvediske principper, og vi siger godnat med Yoga Nidra og ”Golden godnat drink”.
Disse dage har du også mulighed for at være med på en gå-meditation til stranden eller komme med Mette i køkkenet og lære mere om ayurvedisk madlavning.

Søndagen starter med 2 timers yinyogaundervisning, og du sendes hjem til hverdagen med en skøn brunch, igen efter ayurvediske principper. Der vil være frisk frugt, nødder og te tilgængelig hele dagen.

Foreløbigt program

Torsdag den 28. april

Kl. 17.00-17.30 Ankomst til Skibstedgaard

Kl. 18.00: Velkomst og let måltid efter ayurvediske principper

Kl. 21.00-22.00 Yoga Nidra og servering ”Golden Drink”

Fredag den 29. april

Kl. 07.15-09.30 2 timers yinyoga

Kl. 10.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Tid til dig. Mulighed for at deltage i gå-meditation

Kl. 16:00-18.00 Yinyoga

Kl. 18.15 Aftensmad efter ayurvediske principper

Kl. 20.00-21.00 Yoga Nidra og servering af ”Golden Drink”

Lørdag den 30. april

Kl. 07.15-09.30 2 timers yinyoga

Kl. 10.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Tid til dig. Kom med Mette i køkkenet og lær at lave ayurvedisk mad

Kl. 16:00-18.00 Yinyoga

Kl. 18.15 Aftensmad efter ayurvediske principper

Kl. 20.00-21.00 Yoga Nidra og servering af ”Golden Drink” med ghee.

Søndag den 1. maj

Kl. 07.15-09.30 2 timers yinyoga

Kl. 09.30-10.30 Pakning og tjek ud

Kl. 10.30: Lækker brunch

Kl. 12.00-13.00 Afslutning, tak for denne gang og på gensyn!

 

Det praktiske

For kun 4.995,00 kr. pr. person får du 4 dage med forkælelse. Og eneværelse koster ikke ekstra!

 

Inkluderet i prisen er:

– Indkvartering på enkelt- eller dobbeltværelse

– 10 timers yinyogaundervisning

– Yoga Nidra torsdag, fredag og lørdag aften

– En gå-meditation

– En eftermiddag i køkkenet sammen med Mette

– Alle nævnte måltider med vegetarisk kost efter ayuvediske principper

 

Ikke inkluderet i prisen er:

– Turen til Thy. Vi hjælper med at koordinere samkørsel til Thy

– Andre drikkevarer end kaffe, the og vand

 

                                                                         Vær hurtig! De 5 første tilmeldinger i marts får en skøn gave 💖

Goodiebag Yinchanges


Tilmelding og betaling:
Ja tak, jeg vil gerne med!

Efter tilmelding vil du via mail modtage en bekræftelse på din tilmelding med information omkring betaling. Din plads er først sikret, når du har indbetalt beløbet. Du er velkommen til at betale beløbet i 2 rater. Kontakt Christina på info@yinchanges.dk, hvis du ønsker dette.

Tilmeldingen er bindende, men du har mulighed for at overdrage din plads til en anden. Hvis du ønsker at overdrage din plads til en anden, skal du skriftligt informere omkring dette til info@yinchanges.dk. Hvis vi er nødt til at aflyse arrangementet pga. for få tilmeldte eller corona restriktioner, vil du få alt indbetalt retur.

I Thy vil du møde Christina, som står for yogaundervisningen og gå-meditation, og Mette, som tryller i køkkenet.
Vi glæder os til at forkæle dig på dette retreat.

Yinyogainstruktør Christina Theilgaard: Jeg har dyrket yoga i mere end 10 år, men det var først, da jeg blev introduceret for yinyoga for omkring 6 år siden, at min interesse for at undervise blev vakt. Jeg var sygemeldt med stress, men jeg kunne hurtigt mærke, hvor meget bedre jeg fik det, når jeg dyrkede yinyoga. Yinyoga er blevet en naturlig del af min hverdag, hvor det har skabt forandringer både for min krop og mit sind. Det giver mig en fantastisk ro og opmærksomhed på, hvad der foregår i min krop. I 2015 valgte jeg at uddanne mig til yinyoga instruktør hos Yinyoga in Asia for at kunne give andre muligheden for at lære yinyogaen at kende, og jeg har efterfølgende suppleret med bl.a. uddannelser inden for yinyoga for kvinders sundhed, meridianlære, Restorativ yoga samt Yoga Nidra. Jeg underviser flere steder i København, både med faste ugentlige hold, workshops og yinyoga retreats i Danmark og udlandet. I min undervisning lægger jeg vægt på at møde dig lige der, hvor du er, og at guide dig langsomt ind og ud af stillingerne, så du får tid til at mærke, hvad stillingerne gør ved kroppen. Du kan læse mere og følge mig på Facebook
Ayuvedisk kok Mette Brogaard: Fra mit eget første møde med ayurveda, har jeg oplevet, hvordan denne gamle sundhedsviden har opløftet mit fysiske og psykiske velvære. Jeg havde begyndende tegn på autoimmune sygdomme, og jeg har oplevet på egen krop, hvordan ayurveda og i særdeleshed ayurvedisk mad har gjort mig helt symptomfri. Jeg har arbejdet med mange aspekter inden for ayurveda og særligt maden, har min store interesse. Jeg er uddannet ayurvedisk kok, og har studeret ayuveda i mange år. Derudover kan det nævnes, at jeg også er saunagus mester og har uddannelser indenfor TFT (tankefeltterapi). Du kan læse mere og følge mig på facebook og instagram